top of page

    Ghici ciupercă ce-i? - ghidul micului iubitor de ciuperci este în primul rând o invitație de a (re)vedea pădurea prin ochi de copil, abia apoi este un ghid fantastic al ciupercilor de la noi, cu 23 de personaje ciuperci întâlnite de mine, și poveștile lor. M-am jucat foarte serios, atât cu ilustrațiile, care deși sunt personaje fantastice am încercat să fie cât mai recognoscibile cu putință, cât și cu poveștile și descrierile speciei pentru care am făcut multă cercetare în literatura de specialitate.

 

    Nu e o carte doar pentru copii, multe lucruri despre care am scris acolo, ei le cunosc deja foarte bine. Să fiu complet sinceră, am scris-o mai mult pentru adulți, pentru a le aminti ceva ce au știut cândva...dar au uitat. 

    Mi-am dorit foarte tare ca povestea să iasă din carte și să trăiască în realitate, să creez o relație între cititor și ciupercile pe care le va întâlni de aici înainte la pădure sau pe marginea drumului...o relație de curiozitate, respect și iubire...o relație care odată stabilită, nu poate decât să se extindă asupra întregii naturi.

Să le "îmblânzim" cum ar zice vulpea din Micul Prinț ... și ele, pentru noi, nu vor mai fi niciodată niște ciuperci oarecare.

     Dacă unul dintre cele 200 de exemplare a ajuns la tine, știi deja că am lăsat înadins câteva pagini albe pentru ca voi să puteți continua aventura. Aștept oricând pe mail al.radu@outlook.com poze cu ilustrațiile voastre pe care le voi  aduna aici. 

     Tot în direcția asta mi-am propus anul acesta să fac cât mai multe ateliere de ilustrație cu ciuperci. Așa că dacă ai sau știi o locație unde s-ar putea organiza un asemenea atelier de ilustrație, pentru copii mari și mici, îmi poți scrie.

    Cartea împreună cu un calendar 2024, felicitări, art printuri cu personajele și alte printable goodies le găsiți în shop. 

Tot acolo poți comanda o ilustrație personalizată de personaj ciupercă.

bottom of page