top of page

Pe cine susțin pe PATREON

Aș vrea să împărtăsesc cu voi două canale de Youtube care mi-au făcut pandemia mai suportabilă și pe care am decis să le susțin pe Patreon: Dr. Cristian Andrei și Green Renaissance.

Am cântărit îndelung această decizie, sunt la rândul meu creator și nu am un venit fix pe care să mă bazez în fiecare lună, dar cele două canale mi-au oferit așa de mult anul ăsta, încât am hotărât să le susțin activitatea lunar cu o sumă mică.


Pe Dr Cristian Andrei îl urmăresc din adolescență, de când avea emisiune la radio. Îmi amintesc că pe la 16 ani sora mea mai mare mi-a făcut cadou cele două cărți "Lecții particulare" care mi-au fost de mare ajutor, într-o vreme când părinții nu prea știau ce să spună adolescentului despre relațiile amoroase.

L-am redescoperit ani mai târziu după ce am devorat cam tot ce găseam pe youtube legat de psihologie...ascult multe conferințe sau audiobook-uri în timp ce lucrez.

Mi-a plăcut că se adresează direct societății românești așa cum e ea, cu o înțelegere pe care nici un alt psiholog din afară nu ar putea-o avea.

Urmăriea unui canal de youtube nu ține loc de terapie individuală dar poate ajuta la a te pune puțin pe gânduri unde mai pui că e și entertaining. Pe perioada pandemiei, cele două conferințe săptămânale de la ora 19, luni și marți, au fost pentru mine un reper.


Green Renaissance o echipă de filmmakers din Africa de Sud, un canal pe care l-am descoperit în pandemie și m-a făcut să mă opresc. Filmele lor, de o rară frumusețe,vorbesc cu simplitate despre speranță, pierdere și cam tot ce înseamnă să fii om...prin prisma unor oameni obișnuiți care au ajuns la o înțelegere și o simplitate extraordinară.

Toți banii obținuți prin Patreon, în ambele cazuri, se duc spre a continua activitatea, conferințele săptămânale în cazul lui Dr. Andrei și realizarea acestor filme în cazul Green Renaissance, care sunt deja publice și free for all to see.


În ultimii ani au apărut mai multe platforme pe care tu îți poți susține creatorii preferați cu sume mici lunar. Venitul obținut astfel le oferă acestora o mai mare libertate. Le permite să continue să lucreze la proiecte mișto, care de multe ori nu aduc mari beneficii financiare , să cumpere materiale, echipamente și să plătească facturi.

Din ce în ce mai mulți creatori de toate felurile au conturi de Patreon, Ko-fi sau un canal de Youtube pe care poți deveni membru, și în schimbul unor sume mici lunar, iei parte la procesul lor creativ, primești informații behind the scenes sau mici rewards (printuri, stickere, insigne, content special, ești menționat în postări etc).Comments


Follow me
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page