top of page

Sezătoarea Mândrelor de martie
Șezătoarea lunară a început ca un moment creativ de respiro, un timp pentru noi în care ne dăm voie să ne jucăm și să descoperim cine suntem folosind acuarele, tuș, creioane colorate și hârtie. N-am vrut să fie un curs cu o destinație precisă ci o călătorie hai hui pe coclaurii creativității, să descoperim tehnici noi, teme interesante, să ne cunoaștem mai bine și să vedem unde ne poartă inspirația...

Dar am văzut mult prea mulți oameni cu o sensibilitate aparte care își blochează creativitatea în "eu nu știu să desenez" și mai rău, "eu nu am talent".

Așa că am decis să încerc, prin temele următoare, să deblocăm ce nu ne lasă să curgem creativ.

Începem de aici înainte, în paralel cu joaca, să punem și bazele desenului, și ușor ușor să ne recăpătăm încrederea aia din copilărie.

Desenul, ca orice altă îndemânare, se învață, nu se naște nimeni cu el. E în primul rând observație apoi muuult exercițiu.

Dar nu trebuie să ne lăsăm intimidați de lungul drum înainte, procesul de învățare e ceva atât de plăcut și hrănitor! Desenând după natură ni se ascut simțurile, învățăm să fim prezenți, să observăm și să apreciem altfel lumea din jurul nostru, ne relaxăm și intrăm în zona de flow. Iar dacă nu mă credeți, întrebați copiii.


La Șezătoarea Mândrelor de februarie tema a fost studiu de natură statică în creion, am vorbit puțin despre observație, măsurat și volume mari iar luna asta continuăm.

La cererea Ecaterinei (membră Patreon Creativul), tema pentru martie, e natură statică cu cocktails de primăvară. O ocazie bună să observăm transparența sticlei și a lichidului, jocul de reflecție și refracție și să aducem puțină culoare.


Șezătoarea Mândrelor va avea loc marți, pe data de 26 martie, ora 17:30 pe zoom.

Materiale necesare:

  • un creion/gumă de șters /ascuțitoare

  • creioane coloarate/acuarele

  • hârtie


Întâlnirea este inclusă în abonamentul Patreon Cretivul, pentru restul înscrieri pe mail al.radu@outlook.com.


Primăvară frumoasă!


PS: Feel free să vă aduceți un cocktail sau un pahar de vin, că doar e luna femeii, zic să facem cu ocazia asta și o ieșire... ca fetele 🌸☀️🩷

Comments


Follow me
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page