top of page

Unde ne mai vedem? și alte gânduri cu ciuperci
Vreau să vă zic că azi am împachetat pentru unul dintre voi, cartea cu numărul 100!!! Ceea ce pentru mine e extraordinar. Vă mulțumesc fiecăruia în parte!

Am primit multe mesaje frumoase, un băiețel undeva a spus că și-ar dori ca toate cărțile de la școală să fie scrise și ilustrate așa ❤️ M-am topit! Nu-mi doresc nimic pe lume mai mult decât să mai fac așa cărți care să ajungă la oameni mici și mari.

Las mai jos alte câteva mesaje care mi-au bucurat inima:🍄 Marți, 8 decembrie, ora 18:00 ne vedem la Zero Waste București. Invitat special Quim Rueda Pilar de la @incredible.forestresources, cu o introducere în micologie pentru copii și nu numai, pe baza personajelor din carte.


🍄 În weekend, 16-17 decembrie, ne vedem la ARTĂ, DULCE & BLING BLING, White Flat Gallery. Un mic târg de frumos și dulce!


🍄Duminică, 17 decembrie, ora 10-11:30, la Seneca AntiCafe la un atelier de ilustrație pentru adulți și copii, intrare liberă pe bază de înscriere. Înscrieri pe mail al.radu@outlook.com sau la telefon 0722 496 493.


Urmează o poveste mai lungă din culise.

Așa cum am gândit eu proiectul, cu mintea mea de ilustrator/ceramist, deloc că o editură, am vrut să aduc pe lume cam atâtea cărți câți oameni interesați de proiect au fost pe parcursul anului.

O idee revoluționară  netestată la noi în țară și automat riscantă. Dar în care am mare încredere, sunt sigură că asta e direcția viitoare în materie de carte...și ca eu sunt printre primii, dacă nu chiar prima din mulți care vor urma de aici înainte.

          Era important pentru mine ca ele să ajungă la oameni care le apreciază și să nu stea ani de zile prin vreun depozit, sau aruncate pe undeva...cum văd că se întâmplă, din ce în ce mai des din păcate, cu cărțile din librarii.


          Initial, să nu risc cu tiparul, am vrut să o tipăresc doar pentru membrii Patreon, dar in ciuda eforturilor mele s-au adunat acolo doar vreo 3🙈. Cine știe, poate ne strângem mai mulți la următoarea...mi-ar plăcea.

          Dar îmi doream mult să o văd reală, și am avut o încredere nebunească în proiect, așa că m-am riscat. Mi-a venit ideea asta de ediție limitată de 200 de exemplare, semnată, numerotată și tratată ca un obiect de lăsat moștenire. Un obiect pe care îți pui amprenta personală, cu care creezi o relație.

          Fiecare carte în parte reprezintă 0,5% din totalul proiectului (munca mea și costurile de tipar).

Să fiu sinceră, a fost muuuult mai multă muncă decât am crezut eu idealist la început, și multe costuri ascunse la tot pasul, 7 exemplare la Biblioteca Națională, cărți cadou, ambalaje, colțari metalici... dar nu îmi pare rău nici o secundă!

           Din contră, sunt foarte recunoscătoare că am putut să mă ocup exclusiv de asta în ultime 4-5 luni. Un lux, dacă mă gândesc bine, pe care sper să îl mai am în viața asta...vedem...Unele fete își doresc vacanțe exotice, genți și pantofi de designer, eu vreau să scriu și ilustrez cărți cu ciuperci, fiecare cu piticii lui. 😅


Până la urmă, fără o comunitate în spate, care să vadă valoare în nebunia lui, artistul e doar un ciudat oarecare...Așa că vă mulțumesc că sunteți aici și găsiți ceva valoros în ceea ce fac! ❤️

コメント


Follow me
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page