top of page

ART AND MACARONS


Ceramica prin natura ei impune un soi de rigoare, până să fie gata un obiect trece prin diverse etape (de uscare, finisare, ardere de biscuit, decor, glazură și ardere finală), cu totul durează cam 3 săptămâni dacă nu mai mult. În fiecare stadiu ceva poate merge prost, și de multe ori chiar o face.

Porțelanul, la fel ca lutul, e un material care există din abundență pe planeta noastră dar devine prețios tocmai prin munca asta de care e nevoie, ca el să se transforme din pământ în ceramică.


La partea de pictat (sub glazură) sunt foarte atentă și de multe ori îmi inhib zmuceli creative, căci nu poți mototoli un obiect de porțelan ca pe o foaie de hârtie când nu ți-a ieșit ceva bine. Fiecare greșeală de pensulă, odată arsă, te dă 3 săptămâni înapoi!

Când am auzit prima oară de la Georgiana numele evenimentului ART AND MACARONS, prețios și nepretențios, în același timp, am simțit că acum e momentul să scap puțin de rigoarea asta pe care mi-a impus-o porțelanul atâția ani și să îmi fac pur și simplu de cap, măcar pe partea de pictură.

Așa au apărut MUZELE... tot felul de experimente, suprapuneri de culoare în încercarea de a obține și aici libertatea aia pe care ți-o dă acuarela sau uleiul pe pânză.

Evident nu sunt perfecte, dar sunt perfect folosibile iar culorile, și efectele picturale...trebuie musai să le vedeți pe viu căci fotografia nu le face cinste. (și mai am patru în cuptor)Sper să ne vedem la ART AND MACARONS un eveniment artsy și dulce , la White Flat Gallery, pop-up shop cu ceramică măiastră, ilustrație delicată în acuarelă, dulciuri alese și stat la taifas, ca fetele!

4-5 MARTIE | 11:00 -18:00 str. Witing 42, interfon 03, Sector 1


Comments


Follow me
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page