Când eram copil, ca să nu calc florile sau să strivesc furnicile din neatenție, mama mi-a povestit despre zâne. Cum se ascund ele între flori și frunze, prin grădini, prin păduri și cum fac ele plantele să crească și se îngrijesc de toate creaturile mici și mari. Tot ele aduc ploaia, vântul și aștern zăpadă exact la momentul potrivit...
Îmi amintesc cum stăteam ore întregi printre florile din curtea bunicilor, le vorbeam, mă uitam pe sub pietre doar doar zăresc și eu una.
Și deși nu am reușit să le văd niciodată eram convinsă că zânele există! Iar pe la 4 anișori am declarat răspicat că eu vreau să mă fac zână când o sa fiu mare. Mai târziu am înțeles că din fetiță nu te poți face zână și am trecut direct la astronaut, dar am rămas, până azi, cu o mare iubire pentru natură și cu impresia asta, că fiecare loc, fiecare arbore, fiecare floare, fiecare gâză , are o zână protectoare.
De aici și paharul călător cu zână sau spirit al naturii. Scopul lui este de a înlocui paharele de plastic, pe care le folosim și le aruncam cu atâta ușurință. Paharul călător este în primul rând un obiect frumos și unic pe care nu vrei să îl arunci după ce ai terminat de băut, pentru că nu mai există altul la fel și în al doilea rând un obiect util, special creat pentru a fi luat la birou, pe metrou, în parc sau în călătorii mai lungi, cu cafea, ceai.
Am început să le fac prin 2014 și am făcut până acum vreo 100 de pahare din acestea cu capac, care au plecat în multe colțuri ale lumii.
E modul meu de a contribui la o lume mai bună cu mai puțin plastic. Poate nu știați asta, dar zânele, deși sunt aici de când lumea, nu se descurcă prea bine cu plasticul...nu seamănă cu nimic din ce știu ele.
Commentaires